Acasă » Tu si ceilalti » N-aș putea suporta asta!

N-aș putea suporta asta!

Articole

Așa spunem și ne spunem de fiecare dată când ne trece prin minte ceva care ne-ar putea da viața peste cap. N-aș putea suporta (și) asta! Deși știm că nu e așa. Că am trecut prin multe evenimente nefericite, prin multe greutăți și, cum necum, tot am scos-o la capăt. Le-am făcut față cumva. Dar punând în cuvinte, e ca și cum am cere Cuiva să nu ne pună în cârcă și asta, orice ar fi acel asta.

Încă o durere, o supărare, o amărăciune, o despărțire, o boală sau moarte. Nu știm de câte putem avea parte într-o viață; și sperăm să fie cât mai puține la număr. Dar nu e niciodată așa. Nu există nimeni pe lumea asta a cărei viață să fie o fericire de la un capăt la celălalt.

Expresia în sine se plasează undeva între temere, o temere cumplită uneori și rugămintea, speranța ca așa ceva să nu se întâmple. Mai ales dacă ar putea veni pe un fond de fericire sau, și mai rău, într-un moment în care ne e deja destul de greu și abia facem față greutăților ieșite în cale.

Ce e în măsura noastră să putem face pentru a putea preântâmpina răul? Pentru a-l putea opri? Nu prea multe. Ne putem ruga, putem spera, putem face apel la puterea voinței prin care încercăm să îndreptăm lucrurile într-o altă direcție. Sau, pur și simplu, putem încerca să fim ”fluizi” precum apa. Să lăsăm lucrurile, evenimentele, oamenii să ”treacă prin noi”. Să nu le permitem să ne atingă, să ne disturbe, să ne dea peste cap liniștea interioară. Să nu le lăsăm să ne strice Zen-ul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: