Acasă » Diverse » Sindicatul curvelor

Sindicatul curvelor

Articole

Anunțuri

Am văzut de curând un film în care era lansată ideea asta – și curvele ar avea nevoie de un sindicat. Vorbim de femeile care au făcut din prostituție o meserie de pe urma căreia trăiesc. Se duc la serviciu ca toată lumea; ei bine, ca unii dintre oameni, pentru că ele lucrează mai mult noaptea decât ziua, dar tot așa, lucrează ore în șir și sunt remunerate pentru ceea ce fac.

Din nefericire, bietele de ele, nu se gândesc decât la ziua de azi. Cea de mâine, nu se știe… Pentru că dacă s-ar gândi, probabil și-ar da seama că, la fel ca toți ceilalți oameni, au și ele nevoie de o asigurare medicală, de un ajutor de șomaj și, de ce nu, de o pensie, cândva… Dar cele mai multe astfel de femei nu sunt lăsate să se gândească prea mult la ele sau la familia lor, la viitorul lor. De altfel, nici nu prea cred în vreun viitor anume. Trăiesc clipa, așa cum e, ca vai de mama ei.

Dacă ar exista un astfel de sindicat, le-ar susține și apăra și pe ele în vreun fel, ar avea grijă să primească tot ce primesc și celilalți oameni. Până la urmă, vorbim despre cea mai veche ”meserie” din lume, nu-i așa? De ce să nu fie considerată la fel și când vine vorba de drepturi umane? Femeile astea nu sunt și ele tot oameni? N-au și ele dreptul la o asistență medicală, la șomaj când nu ”au de lucru” și n-au din ce să trăiască, de o pensie când ajung la o oarecare vârstă. Iar dacă ar am fi corecți față de ele, vârsta de pensionare e mult mai mică decât a multora dintre muncitorii obișnuiți. Pentru că, una e să stai în picioare opt ore, să te doară spatele, iar alta e să lucrezi…întins pe spate dar riscul de muncă să fie maxim, având în vedere pericolul și agresiunile fizice, riscul îmbolnăvirilor venerice etc.

Dar societatea preferă să marginalizeze și să stigmatizeze astfel de femei. Cele mai multe dintre ele nici măcar nu au optat pentru o astfel de meserie, însă au ajuns – de foarte multe ori forțate – să facă asta și altceva nici nu știu și nici nu mai sunt în stare să învețe. Unele ar vrea să scape de stilul ăsta de viață, altele se obișnuiesc și nici nu-și mai doresc altceva. Și unele și celelalte speră să fie o Pretty woman de care să se îndrăgostească un bărbat bogat care să le ceară în căsătorie. Iar ăsta ar fi biletul lor de ieșire. Dar asta se întâmplă foarte foarte rar. Rămâne mai degrabă un vis frumos sau un titlu de afiș cinematografic. Și oricum, pot spera la așa ceva un număr foarte limitat de ani, de când s-au ”apucat” de această meserie.

Nu spune nimeni că o astfel de meserie trebuie încurajată sau susținută să-și găsească tot mai multe…lucrătoare și mai ales femeile…măritate sunt foarte vehemente împotriva ei, dar cine a putut vreodată să-i oprească pe bărbați să frecventeze astfel de femei? Și atunci? N-ar fi poate mai potrivit să le luăm ca atare, să le acceptăm și să le tratăm totuși uman. Să ne gândim la toate copilele care au fost pur și simplu vândute de către părinții lor alcoolici sau disperați, aduși în sapă de lemn ori pur și simplu avizi după bani și să ne stârnească mila? Sau de fetele răpite din stradă sau din magazine, ziua în amiaza mare, bătute, drogate și obligate să se prostitueze?

”Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei.”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: