Acasă » Tu si el » Să ne iubim ca-n filme

Să ne iubim ca-n filme

Articole

Reclame

DSC_0020Pentru că în filme toate sunt frumoase şi se termină cu happy end. De cele mai multe ori. Sau în comediile şi poveştile de dragoste siropoase. El o cunoaşte pe ea, au loc diferite evenimente şi în cele din urmă cei doi rămân împreună şi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi. Sau până se termină pelicula, timpul de emisie sau intră reclamele.

Şi pentru că acolo, în filme, ne proiectăm cu toţii mai uşor. De multe ori ne amăgim că ar putea exista o aşa viaţă, perfectă, cu de toate, mai ales bune, în care e numai soare şi frumos.

Chiar şi în cazurile în care dragostea nu ajunge să fie veşnică, să dureze în timp (vezi Love Story, Message in a Bottle…), preferăm să ne amăgim în continuare spunându-ne: “Ei, măcar au avut şansa să (se) iubească o dată în viaţă, cu adevărat!”.

În concluzie, dragostea nu trebuie neapărat să ţină o veşnicie, sau până “la sfârşit”. E suficient ca ea să existe, să semneze condica măcar o dată în viaţa fiecăruia.

Ei, dar aici e beleaua! După ce ai gustat o dată din ea şi ai văzut cât de dulce e, tot ai mai vrea. Nu o să te poţi mulţumi doar cu atât, mai ales dacă eşti încă tânăr. O să o cauţi din nou, sub o formă sau alta. Dragoste…cu repetiţie, cum s-ar spune. Să iubeşti iar şi iar. Poate că e chiar mai bine aşa, să iubeşti intens, când şi când, în etape, la intervale de timp, decât să “duci pe picioare”, lent, o dragoste eternă şi…ternă. Dacă dragostea poate fi şi aşa.

În filme iubiţii se mai ceartă ei, se mai despart, dar dacă e un film “bun”, se împacă până la urmă şi rămân împreună. Şi, poate că tocmai aceste mici certuri sau despărţiri, sinuozităţi ale relaţiei, terţii care se interpun şi încearcă să-i despartă pe cei doi, constituie suspansul, fac ca întreaga relaţie să devină şi mai incitantă şi interesantă.

Trebuie să recunoaştem că ne-am plictisi rapid dacă am vedea un film atât de simplu: el o cunoaşte pe ea, se iubesc şi rămân împreună tot restul vieţii. Dacă stăm să ne gândim bine, tocmai acest final, această expresie “tot restul vieţii” constituie partea cea mai interesantă. Pentru că acolo intervin de obicei problemele. În cele mai multe cazuri debutul e dulce, sublim, atrăgător, incitant, dar ce facem cu dragostea după ce o găsim e mai important de aflat. Cum o întreţinem, cum o preţuim, cum o păstrăm???

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: