Acasă » Tu si ceilalti » Aş vrea să fiu ca…

Aş vrea să fiu ca…

Articole

Anunțuri

as vrea sa fiu caDacă vrei să fii ca Angela Jolie, Beyonce sau orice altă vedetă, ca oricine altcineva în loc să fii tu însăţi, o să ajungi să-ţi consumi mare parte din energie şi din viaţă în zadar. Cel mult vei putea fi o copie relativ fidelă a acestora, dar nu vei putea trăi sau fi la fel ca ele. Şi la ce-ţi va folosi tot acest efort? Sau de ce ai vrea să fii altcineva şi nu tu însăţi?

Din afara, de la distanţă, totul poate părea mai atrăgător, mai strălucitor, mai diferit şi nemaipomenit. Dar cu cât te apropii mai mult de viaţa unei vedete pe care o venerezi vei afla că şi ea, ca şi tine, se confruntă cu diverse dileme şi probleme. Poate diferite, dar ca orice om, şi ea are probleme. Nici viaţa ei nu e atât de perfectă pe cât i-o zugrăvesc cei care o promovează pentru a o face cât mai…preţuită.

Cu siguranţă că nu vei fi dispusă să îi copiezi şi ce are negativ sau ce nu te atrage la ea. Şi atunci? Aşa cum îţi alegi doar unele calităţi, trăsături sau însuşiri de la o altă persoană, de ce să nu le descoperi mai bine pe ale tale şi să le accentuezi pe cele bune şi plăcute? Invers ar fi ca şi cum te-ai chinui să porţi o pereche de pantofi sau nişte haine care nu sunt ale tale, care nu ţi se potrivesc. Oricât le-ai ajusta, tot nu vor cădea pe tine la fel ca pe posesoarea lor. Nu vei reuşi să fii decât o copie a ceva. Nu e mai bine să fii originalul propriei tale persoane? Aşa, cu bune şi cu rele, cu plusuri şi cu minusuri cu calităţi şi cu defecte. În felul acesta nu te va putea acuza niciodată nimeni de lipsă de originalitate. Şi nici nu va fi nevoie să fii mereu atentă ce spui, cum spui, ce gesturi faci, să îţi stea părul doar într-un fel anume, să ai o ţinută anume.

Investeşte timpul pe care ţi-l oferă viaţa pentru a te cunoaşte cât mai bine, pentru a-ţi descoperi toate calităţile şi a le pune în valoare. Ceilalţi nu te vor plăcea mai mult pentru faptul că arăţi ca Angelina sau Beyonce. Sau chiar dacă se vor lăsa luaţi de val şi păcăliţi oarecum de aparenţe, în cele din urmă vor relaţiona cu tine şi nu cu vedetele respective. În cele din urmă tot vor ajunge la gustul acela amar de a nu avea “idealul” şi, în loc să îşi recunoască propria slăbiciune, vor da vina pe tine, că i-ai ademenit şi indus în eroare. Pe tine te vor ajunge să te respingă, tocmai pentru că nu eşti originalul. Şi cu siguranţă nu asta îţi doreşti. E mult mai uşor, mai puţin obositor să fii tu însăţi decât să duci o campanie împotriva propriului Eu. De ce ai face asta?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: