Acasă » Tu si ceilalti » Homosexualitatea poate fi o alegere?

Homosexualitatea poate fi o alegere?

Articole

Reclame

Homosexualitatea poate fi o alegereHomosexualitatea încă rămâne un subiect daca nu tabu, atunci greu de abordat. Şi mi se pare firesc, atâta timp cât adulţii încă mai mustăcesc şi se fâstâcesc când discută despre sex. Dar oare e la alegerea noastră dacă să fim hetero sau homosexuali? Sexul fizic al copilului se formează începând cu a cincea lună intrauterină, însă sexul psihologic, alegerea genului viitorului partener apare ceva mai târziu. Această alegere e în primul rând bazală, ţine mai degrabă de ceva interior, însă poate fi influenţată într-o oarecare măsură şi de mediu şi educaţie.

Homosexualitate există de când lumea. O descoperim descrisă în cărţi, apare voalat în tablouri sau sculpturi, este menţionată în documente istorice, dar nu o putem accepta ca pe ceva firesc, pentru că este blamată şi interzisă de Biblie. Oare dacă Dumnezeu ar fi fost împotriva homosexualităţii, ar mai fi lăsat-o să apară şi să se manifeste?Atracţia faţă de o persoană de acelaşi sex este ceva bazal, animalic am spune, ceva ce nu putem controla cu adevărat. Dorinţa sexuală există pretutindeni, însă pare în regulă şi de acceptat dacă se manifestă doar faţă de sexul opus, pentru că numai aşa poate duce la procreerea şi perpetuarea speciei umane.

Nu ştim exact care este mecanismul care declanşează atracţia faţă de un partener de acelaşi sex, nu ştim ce anume simte individul, însă pentru ceilalţi, cei “normali”, acest lucru este respingător şi de condamnat. Cum poţi oare condamna ceva ce nu înţelegi?

Dacă ar fi cu adevărat ceva nefiresc, neuman, nenormal, atunci nu ne-am naşte oare cu toţii heterosexuali? Ce se întâmplă când doi părinţi heterosexuali dau naştere unui copil homosexual? Cu ce greşesc ei în decursul procreerii? Doar s-au iubit şi şi-au dorit atât de mult un copil.

Homosexualitatea începe să “apară” şi să se manifeste abia după ce individul intră la pubertate. Până atunci, nici el şi nici părinţii lui nu prea au cum să-şi dea seama. Pot fi unele tendinţe, atracţii, indicii, pe care însă părinţii tind mai degrabă să le nege şi le respingă. E destul de dificil de acceptat că băiatul sau fata ta sunt “altfel”. Adevărul e că nimeni nu ne întreabă atunci când ne naştem ce vrem să fim: heterosexuali sau homosexuali. Fiecare apucă într-o anumită direcţie, după cum e clădit de natură. Unii încearcă să se lupte cu aceste tendinţe, se ruşinează şi se tem de ele dar, într-un final, nu le mai pot face faţă şi cedează; devin ceea ce sunt de fapt de la natură: homosexuali. Iar din acel moment începe un adevărat coşmar. Mare parte din familie şi cunoscuţi resping individul, îl reneagă şi îl îndepărtează. Acesta învaţă că e mai bine să stea “ascuns”, să nu îşi facă publică sexualitatea şi să trăiască mai degrabă ca un proscris, ca un lepros, să îi fie ruşine de el şi de ceea ce face. Oricât s-ar gândi şi răzgândi, nu se poate dezbăra, nu poate scăpa de homosexualitate ca de o haină ponosită. N-are decât să-şi poarte soarta şi să se descurce cum poate mai bine.

Când văd parade de-ale homosexualilor, mulţi dintre cei “privilegiaţi de mama natură”, heterosexualii, se arată dezgustaţi, îi blamează şi chiar agresează pe manifestanţi. Îi scuipă, îi arată cu degetul, îi obstrucţionează în fel şi chip. Oare dacă ne-am schimba atitudinea iniţială faţă de ei, dacă nu i-am mai cataloga drept nişte monştri, nişte degeneraţi, dacă i-am lăsa pur şi simplu în pace, oare ar mai simţi ei nevoia să lupte pentru drepturile lor, să iasă în faţă şi să cerşească sau să ne impună acceptarea? S-ar mai manifesta în mod exagerat şi public? Dacă privim din afară, la rece, homosexualii se manifestă ca niste copii nedoriţi şi neacceptaţi de părinţii lor. În definitiv, ei n-au cerut să fie aduşi pe lume şi, cu siguranţă, nu şi-au dorit să fie altfel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: