Acasă » Tu si el » Clubul femeilor înșelate

Clubul femeilor înșelate

Articole

Anunțuri

Clubul femeilor inselateDacă s-ar înființa un astfel de club probabil că ar avea foarte multe membre. Să se întâlnească așa, în fiecare zi, sau doar o dată pe săptămână și să se prezinte ca la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi, spunând: “Mă numesc…, şi sunt o femeie înşelată.” După care să înceapă să-şi depene povestea, să spună când a fost înşelată prima oară, sau când a descoperit pentru prima oară că o înşală bărbatul, de câte ori a fost înşelată până a luat atitudine sau a pus stop relaţiei, sau pur şi simplu s-a resemnat şi a acceptat ca a fost, este şi va mai fi înşelată. Şi, într-un final, fiecare din ele să realizeze că toată lumea înşală. Sau aproape toată lumea. Sub o formă sau alta. Pentru că şi a gândi că te culci cu altcineva decât cu partenera ta e tot o formă de înşelăciune, aşa cum şi a nu spune tot adevărul e o formă de minciună.

Cine vrea să fie înselat? Nimeni! Şi cu toate astea, cu toţii “fură” câte ceva din viaţa celorlalţi. Şi aşa cum spunea Khaled Hosseini: “Există doar un singur păcat pe lumea asta şi acela e furtul. Toate celelalte păcate sunt o variaţie a furtului. Când ucizi un om, îi furi viaţa, furi dreptul soţiei acestuia de a avea soţ, furi copiilor dreptul de a avea un tată. Când spui o minciună, furi dreptul celuilalt de a afla adevărul. Nu există act mai decât ticălos decât furtul.” Nu vrem să fim înşelaţi, dar o facem sub o formă sau alta, fără să ne gândim că gestul nostru se va întorce împotriva noastră la un moment dat.

Atâta timp cât oamenii nu îşi schimbă mentalitatea, modul de a gândi relaţia între femei şi bărbaţi, ei vor continua să considere că e în regulă să mai calce strâmb din când în când, să aibă câteo “indiscreţie”, iar ele, fireşte, dacă fac acelaşi lucru dar sunt descoperite să fie degradate şi considerate nişte femei uşoare, fără scrupule sau morală.

De ce înşală oamenii? Pentru că pot. Unii o fac din tentaţie, alţii pentru că teama de a nu fi descoperiţi îi aţâţă, alţii din plictiseală sau din dorinţa de a fi reconfirmaţi ca bărbaţi potenţi, virili etc. Pare un joc în care câştigă cel care nu e prins asupra faptului. Ce câştigă de fapt? Un trofeu? Bani? Faima? E suficient să fie descoperit, prins asupra faptului şi să piardă tot. Şi ce avea, şi ce credea că a câştigat. În primul rând pierde respectul şi dragostea celor apropiaţi. Cine ştie, poate că în mintea lui tentaţia şi riscul merită pierderea.

Dacă o ea se plânge că a fost înşelată de mai multe ori, de diferiţi bărbaţi, e clar că ceva nu face ea bine de repetă iar şi iar un patern relaţional cu acelaşi final. Într-un târziu, e posibil să-şi dea seama ce nu face bine, unde greşeşte şi, dacă poate să schimbe, e posibil ca în cele din urmă să îi iasă o relaţie “normală”.

Strategia “el mă înşală, îl înşel şi eu” nu are cum să ducă la ceva bun într-o relaţie. Decât dacă ajunge să se transforme într-o relaţie “deschisă”, în care fiecare partener acceptă ca celălalt să fie intim şi cu altcineva. Şi atunci ce rost mai are relaţia, sau căsnicia în termenii stabiliţi de morală şi de societate?

De câte ori îi permiţi să te înşele? Sau îl laşi şi închizi ochii de fiecare dată, amăgindu-te la gândul că, indiferent pe unde mai umblă, în cele din urmă se întoarce tot la tine, acasă? Te ascunzi în spatele copiilor, al firii bărbatului, al acelor neajunsuri sau lipsuri pe care crezi că le ai sau de care te-a convins el că le-ai avea? Iar dacă îi permiţi toate aceste aventuri, ce rost are să te mai superi, să te mai frămânţi, să te mai plângi. Acceptă-l aşa şi gata. Fii fericită, dacă poţi!

Adolescenţii au mai mulţi “parteneri” în acelaşi timp în primul rând pentru că sunt tineri şi neexperimentaţi. Ei caută să se descopere în celălalt şi, cu cât mai mulţi, cu atât mai completă imaginea. Sau cel puţin aşa au impresia. Plus că, să umbli cu 2-3 fete în acelaşi timp, nu-i aşa, e “cool”. Înseamnă că eşti mare şi tare, că le învârţi pe degete, că eşti un “vrăjitor”. E drept, în acelaşi timp înseamnă şi că eşti nestatornic şi nedemn de încredere, puţin cam lipsit de respect faţă de tine în primul rând, dar şi faţă de fete. Şi cam la fel stau lucrurile şi în cazul ei. Are câţiva “prieteni” cu care iese pe rând, când are chef şi fireşte, niciunul nu ştie de existenţa celuilalt. Asta până dau nas în nas într-un club sau într-un bar. Dar cum nu sunt căsătoriţi şi nu şi-au făcut promisiuni sau n-au nicio obligaţie, fiecare umblă cu cine vrea şi când i se năzare. Iar asta e ok, e “cool”. O vreme. Până fiecare din ei descoperă dorinţa de a-l poseda pe celălalt. De a iubi şi a fi iubit doar de o singură persoană.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: