Acasă » Tu si el » Care-i femininul de la misogin?

Care-i femininul de la misogin?

Articole

Reclame

misoginNu există. Unii ar spune că ar fi mişcarea feministă, feministele, dar ele nu urăsc bărbaţii, ci doar modul în care le-au tratat timp de sute de ani. De fapt, ele nu urăsc nici asta, mai degrabă sunt supărate pe ele însele că s-au lăsat asuprite, controlate, manipulate şi exploatate de către bărbaţi şi luptă pentru ca măcar acum să aibă drepturi egale cu ale bărbaţilor. Iar lupta e aprigă şi dificilă. Pentru că e o luptă adevărată, din care nu se ştie cine va câştiga. Nu se gândesc să pună semnul = între ele şi bărbaţi, ci doar vor să fie tratate cu respect şi consideraţie.

Ce înseamnă de fapt să fii misogin? Înseamnă să urăşti. Să urăşti femeia în general şi în particular. Nu s-a inventat un corespondent feminin al acestui cuvânt pentru că femeile, deşi au fost şi mai sunt încă într-o postură de inferioritate faţă de bărbaţi, tot n-au ajuns să-i urască pe bărbaţi. Se supără pe ei, îi dojenesc, îi ceartă, îi acuză, îi părăsesc, dar nu îi urăsc. Şi chiar dacă uneori sunt orbite de ură, nu fac asta pe termen lung, nu îşi creează un mod de a fi aşa, în general, tot timpul, peste tot şi cu orice fel de bărbat.

Poate că femeile nu pot urî bărbaţii şi pentru faptul că ele sunt cele dătătoare de viaţă. N-ar putea aduce pe lume un copil fără contribuţia unui bărbat, dar greul îl duc doar ele şi aşa cum bine ştim, ce nu te doboară te întăreşte. Şi când ajungi să fii tare, nu mai ai motive să urăşti.

După ani şi ani de acceptare şi asuprire, femeile au obosit, s-au săturat şi n-au mai suportat. S-au revoltat în felul lor, aşa cum s-au priceput ele mai bine. Adesea au fost nevoite să preia şi să îşi asume responsabilităţi şi activităţi masculine pentru a suplini lipsa bărbaţilor sau din nevoie ori obligate fiind să o facă. Cu timpul, au realizat că nu sunt nici atât de proaste sau incapabile precum li se tot spunea de către bărbaţi şi au prins curaj. Au căpătat încredere în ele, au mers chiar şi la şcoală unde au descoperit că pot să înveţe la fel de bine ca şi bărbaţii. Şi toată această luptă a lor tot nu s-a transformat în ură. Poate au mai rămas resentimente dar, de cele mai multe ori acestea sunt îndreptate mai mult înspre ele însele, de ciudă că au crezut şi au acceptat tot ce li se spunea negativ despre ele.

Şi-apoi, pentru a urî pe cineva în mod consecvent, în fiecare zi, tot timpul, e nevoie de multă energie, iar femeile aleg să îşi consume mai degrabă energia în activităţi creative.

De foarte multe ori arătăm cu degetul, blamăm, acuzăm ceea ce vedem în alţii dar se oglindeşte în adâncul sufletului nostru. Ţinem ascuns chiar şi de noi, însă respingem când ne apare în preajmă. Suntem vehemenţi, acizi şi chiar agresivi uneori cu lucrurile sau oameni care nu ne plac. Ce nu ne place la ei e ceva ce ori nu înţelegem, ori ştim că nu e bine dar că avem şi noi din plin. Revolta în sine e de fapt împotriva noastră, numai că e voalată, în cazul misoginilor, sub formă de ură împotriva femeilor.

Reclame

4 comentarii

  1. ei nah… „Poate că femeile nu pot urî bărbaţii şi pentru faptul că ele sunt cele dătătoare de viaţă.„ ce motiv mai e si acesta. Toată lumea e capabilă de prea multa ură… nu-s femeile niște ființe mai speciale.
    Iar cuvântul care va combate această scriere… și a fost negat de-a lungul ei :)) există!
    Femininul unui misogin este o misandră. Misandră este o persoană care suferă de misandrie, iar misandria este repulsie patologică față de bărbați.

  2. Da, toate lumea poate uri, si barbatii si femeile. Insa una e sa suferi de misandrie, adica sa ai repulsie fata de barbati, alta e sa urasti femeile si sa iti manifesti ura aceea in toate felurile posibile. Cele doua cuvinte desemneaza lucruri complet diferite. Poti sa ai repulsie fata de anumite animale, alimente, locuri sau lucruri, dar asta nu inseamna ca le urasti, ci doar ca preferi sa stai departe de ele.

  3. Cristian spune:

    Există corespondentul feminin al cuvântului misogin. Acesta este misandră. Precum cuvântul misoginism are corespondent misandrism (aversiunea morbidă față de bărbați, repulsia față de sexul masculin).

  4. Exista, dar cat de des il auzim folosit? Foarte foarte rar, pentru ca tine mai mult de domeniul patologic. Si, de cele mai multe ori, femeile ajung sa fie misandre pentru ca au fost abuzate fizic sau psihic de barbati, ce nu prea se intampla invers.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: