Acasă » Tu si el » Scanner-ul uman

Scanner-ul uman

Articole

Reclame

Scannerul umanO dezbracă din priviri. Nu îşi mai ia ochii de la ea. E însurat, dar ce-are-aface? îşi zice el ascunzându-se în spatele cuvintelor: “ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place”. El nu e credincios şi nici dus la biserică, vezi bine. O priveşte, o măsoară, o evaluează şi, dacă are norocul să fie cu cineva, cu un alt bărbat îl provoacă şi pe acesta la o discuţie despre…sex? Da, i-ar plăcea să se culce cu ea, fie şi numai o singură oară. Sau măcar să îi facă aşa, doi trei copii imaginari. Comentariile nu sunt deloc elogioase sau elegante. Bărbaţii vorbesc despre lucruri serioase acum: despre cât de “bună” e respectiva nevinovată care a picat în colimatorul lor. Cine-a pus-o să le iasă în cale?

Dacă are sânii suficient de mari (pentru ce?), dacă are şolduri feminine, arcuite, sănătoase, dacă are picioarele suficient de lungi şi frumoase (după criteriul lui!), dacă are fundul cum îi place lui, dacă are păr frumos şi de culoarea corectă (tot în funcţie de alegerea individului) şi, nu în ultimul rând, fireşte, dacă e frumoasă la faţă. Ei, iar dacă întruneşte toate aceste condiţii, dacă se “califică”, atunci e bună. Nu contează că ea nu nici măcar nu s-ar uita la el. Contează să îi placă lui. Nu contează nici că nu vor schimba vreodată vreun cuvânt, darămite să ajungă în dormitor, important e să treacă cu brio testul lui de evaluare.

În regulă. A trecut! A fost “acceptată”. Şi acum? Acum ce urmează? Ori un oftat îndelung al nefericitului cu stânga-mprejur şi întoarcerea la consoartă, ori câteva măgării aruncate aşa, razant, ori pur şi simplu o acostare directă, un atac la drumul mare. Şi să ferească Sfântul ca madam să fie îmbrăcată nepotrivit, adică provocator (tot conform aprecierii lui!), că atunci are toate şansele să treacă drept femeie uşoară, drept curvă care, nu-i aşa, tocmai asta caută şi aşteaptă: un mascul care să-i arate şi să-i dovedească bărbăţia.

Tipa poate să fie elegantă, rasată, delicată şi deosebită, dacă a intrat în raza lui de “acţiune”, nu are cum să scape.. teafără şi ne-evaluată. Şi în gând şi tot o să îi transmită părerea lui despre…feminitatea ei.

Te superi? Răspunzi unei astfel de abordări? Şi dacă da, cum? Îl măsori rapid din cap până-n picioare şi îi arunci o privire plină de dispreţ? Îl pui la punct cu câteva vorbe pe măsură? Sau treci pur şi simplu mai departe, făcându-te că n-ai auzit şi n-ai văzut nimic?

Mă întreb dacă există vreo femeie care să nu fi trecut printr-un astfel de… ritual. Copilă, tânără, în floarea vârstei, căsătorită, “coaptă” sau chiar ajunsă la o vârstă la care femeile măcar din bun simţ ar putea fi respectate. Dar cineva cu bun simţ şi-ar ţine aprecierile şi privirile pentru el. Ar păstra aceste evaluări fără nevoia de a le împărtăşi, nu de alta dar măcar de teama penibilului.

Şi nouă, femeilor, ne place să ne uităm la bărbaţi frumoşi. Nu întoarcem capul după ei, dar nu trec chiar neobservaţi prin faţa noastră. Atâta doar că nu ne apucăm să îi fluierăm, să îi urmărim pe stradă, să îi dezbrăcăm din priviri, să îi apelăm, să îi pipăim sau chiar să îi atacăm în plină stradă. Oare de ce nu ne comportăm şi noi la fel de disperat ca ei? Pentru că trebuie să fii tare disperat să ajungi să te comporţi precum în câine care a luat mirosul unei căţele în călduri, să uiţi de bun simţ, de reguli şi norme sociale şi, la un moment dat chiar de legi.

Îi ocoleşti privirea, încerci să nu bagi în seamă cum te scannează din cap până-n picioare, cum îşi prelinge ochii libidinoşi şi te murdăreşte efectiv cu privirea. Întorci capul, îi întorci spatele, dar te simţi cumva vulnerabilă. Ai face orice numai să pleci de-acolo. Te simţi încolţită. Ai face ceva să scapi, dar nu ştii ce. Chiar şi după ce pleci, după ce scapi de el şi privirea lui scârboasă, de cuvintele lui murdare, nu reuşeşti să te eliberezi complet. Cu ce ai greşit? Pentru că exişti? Pentru că eşti femeie?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: