Acasă » Tu si el » Are rost sa iesi cu un barbat care nu vrea sa se casatoreasca niciodata?

Are rost sa iesi cu un barbat care nu vrea sa se casatoreasca niciodata?

Articole

Anunțuri

On the way to Heaven2Nu se pune problema căsătoriei din start, de la începutul unei relaţii, dar la un moment dat, dacă asta e intenţia ta, ai vrea să ştii dacă el e deschis către o astfel de perspectivă. A mai fost sau nu însurat, parcă nu mai contează chiar aşa de mult. Îl iubeşti, te simţi bine cu el, faceti multe împreună, aveţi lucruri în comun, următorul pas asta ar fi: căsătoria. Vrei să fii soţie şi mamă. Să abordezi tu direct aspectul ăsta, îţi este niţel cam peste mână. Încă trăim în epoca în care bărbatul este cel care cere în căsătorie femeia.

Cum să aduci vorba despre căsătorie? Ai putea îi baţi nişte apropo-uri, dar te temi să nu se sperie şi să dea bir cu fugiţii. Dar dacă ar face asta, mai bine să ştii din timp, să nu îţi pierzi vremea degeaba cu el. Să îi spui direct care sunt aşteptările tale, iar ar fi ca şi cum l-ai împinge de la spate. Şi nu poţi să forţezi omul, dacă nu vrea sau nu e pregatit încă pentru un pas atât de important în relaţia voastră. Dar cât să aştepţi? Sunteţi deja de câţiva ani împreună…Unii ar spune că e suficient, dacă nu chiar prea mult. Alţii îţi spun că nu te iubeşte, pentru că dacă te-ar iubi, ţi-ar fi propus deja să va căsătoriţi.

Acum depinde cât de important e pentru tine acest pas. Dacă îţi doreşti neapărat să te căsătoreşti şi să întemeiaţi o familie sau…dacă eşti de părere că aţi  putea face asta şi fără acte. De ce se (mai) căsătoresc oamenii în ziua de azi? Pentru a plăti facturile pe din două? Pentru a-şi putea permite ratele pentru casă (şi maşină)? Pentru că aşa se aşteaptă părinţii, prietenii şi toţi ceilalţi de la tine? Sau pur şi simplu pentru că asta simţi tu să faci? Acum mai contează şi care sunt intenţiile lui.

În fine, să zicem că ai reuşit să îţi faci suficient curaj să deschizi discuţia despre căsătorie. I-ai spus că tu asta urmăreşti în relaţia voastră, că ti-ar plăcea să te îmbraci în rochie de mireasa şi să ii preiei numele de familie. Ce faci însă dacă el îşi spune că nu crede în căsătorie şi nu vrea să se căsătorească niciodată? Te amăgeşti că poate în timp îşi va schimba aceasta idee şi va ceda, sau pui punct relaţiei?

Dacă îl iubeşti cu adevărat şi relaţia voastră e frumoasă şi armonioasă, crezi că actul de căsătorie va aduce o schimbare bună în relaţie? Sau poate căsătoria e singurul lucru care vă mai lipseşte…

Chiar dacă nu a mai fost căsătorit dar îţi spune că pentru el actul acela nu face doi bani, că pe mulţi căsătoria n-a făcut altceva decât să îi înrăiască şi să îi despartă, că părinţii lui l-au crescut aşa, necăsătoriţi fiind şi continuă să îţi aducă tot felul de argumente care lui i se par cât se poate de realiste. Tinzi să îi dai dreptate, să te laşi condusă de crezul lui, dar în sinea ta rămâne acea dorinţă. Fie că provine din cărţile de poveşti, fie că ai participat la atatea nunţi şi îţi doreşti şi tu să te îmbraci în rochie de mireasă, fie că ai tai îţi tot bat apropouri, oricare ar fi motivele, dacă tu îţi doreşti să te căsătoreşti într-o buna zi, consideri că mai are rost să continui o relaţie care ştii clar că nu va duce niciodată  la căsătorie?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: