Acasă » Tu si copilul tau » Sexul copilului

Sexul copilului

Articole

Reclame

sexul copilului

În urmă cu ani buni părinţii aflau sexul copilului abia la naşterea acestuia. Acum ştim “din vreme” ce o să fie: fată sau băiat. Îi ajută cumva pe părinţi să ştie dacă vor avea o fată sau un băiat? Le schimbă în vreun fel atitudinea faţă de copilul lor nenăscut încă?

După apariţia ecografului, până ce doctorii să capete experienţă în “citirea” pe ecran, se mai făceau şi unele mici confuzii. La prima examinare copilul părea băiat, ca după câteva luni să “devină” fată. După ce părinţii începuseră să se obişnuiască cu ideea că vor avea un băiat, se simţeau cumva dezorientaţi de această “schimbare”, neştiind ce să simtă faţă de copilul lor încă nenăscut.Pe vremuri, bărbaţii îşi doreau în primul rând un băiat care să le ducă numele şi eventual afacerile mai departe. Dacă primul copil era fată, se arătau dezamăgiţi şi nemultumiţi de “nevrednicia” soţiei, de parcă ar fi stat în puterea ei să aleagă după bunul ei plac sexul copilului pe care avea să îl nască. Unii taţi “insistau” să tot aibă copii, doar doar li s-o naşte şi un fiu. Uneori se întâmpla, alteori nu. Au existat şi cazuri în care bărbatul, “inşelat” de soţie pentru că nu i-a născut băieţi, o părăsea sau o alunga pe soţie pentru “nevrednicia”
ei.

În zilele noastre, cei mai mulţi părinţi spun cu lejeritate că îşi doresc “orice”, numai sănătos să fie. Orice, adică ori fată ori băiat, pentru că un copil cu ambele sexe parcă nu şi-ar dori nimeni. Prea multe complicaţii cu un copil hermafrodit. Dacă e greu să hotărăşti înainte de naştere ce sex ai vrea să aibă copilul, cu atât mai dificilă devine această alegere după naşterea lui. Şi cine să aleagă dacă să “rămână” fată sau băiat? Mama, tata sau copilul? Că despre sexul lui, al copilului, este vorba de fapt. Dar cum să îl laşi pe el să aleagă, înainte să fie suficient de matur încât să ştie încotro să încline balanţa? Iar atunci când o va putea face nu o să fie prea târziu?

Să-şi dorească toată lumea doar fete, iar n-ar fi o treabă bună. Şi aşa statisticile ne îngrijorează mereu arătându-ne că suntem prea multe femei faţă de numărul de bărbaţi. Cei mai împăciuitori şi echilibraţi par părinţii care îşi doresc un baiat şi-o fată; eventual chiar în ordinea asta; e mai bine, spun ei, ca băiatul să fie mai mare şi să aibă grijă de sora lui.

Sunt şi unii părinţi care nu vor să afle ce sex va avea copilul lor. Pe timpul maternităţii, mama face toate analizele şi investigaţiile necesare însă îi cere medicului să nu-i dezvăluie sexul copilului. Şi nu pentru că s-ar teme de ceva. Pur şi simplu îşi doreşte să aducă pe lume un copil sănătos pe care să-l iubească şi să-l crească.

Fiecare ţară şi spital are o evidenţă a noilor născuţi. Sunt ani în care se nasc mai multe fete şi ani în care se nasc preponderent băieţi. Nu pare a fi ceva ce putem controla deocamdată dar cum copii se fac şi în eprubetă, n-ar fi de mirare ca aceasta să devină în curând o opţiune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: