Acasă » Cu, despre si pentru barbati » Barbatii din viata noastra

Barbatii din viata noastra

Articole

Anunțuri

barbatii din viata noastra

Îi alegem, îi căutam, ni-i dorim, ne plângem de ei, îi acceptam sau îi respingem. Ei sunt acolo, aşa cum se pricep ei mai bine să fie: nici mai buni, nici mai răi. Par să nu facă niciun efort în plus pentru noi, doar încearcă să fie ei înşişi. Numai că asta nu e întotdeauna pe placul nostru, al femeilor. Avem mereu ceva de comentat, de adăugat, de schimbat la ei. Ba nu au fost bine crescuţi de mamele lor – cu care părem a fi mereu în război – ba ies din tiparele pe care tot noi le-am creat pentru ei, oricum ar fi, nu sunt perfecţi. Nu sunt aşa cum ni i-am dorit sau i-am visat. Ei bine, tocmai aici intervine problema: discrepanţa între vis şi realitate. Una e cum visezi tu să fie bărbatul ideal, alta e cum e în realitate cel pe care l-ai ales tu să îndeplinească acest rol.Fie e prea scund, fie n-are studii sau bani, maşină şi casă, maniere, fie nu e suficient de tandru şi afectuos… Pentru că n-am auzit până acum nicio femeie care să se plângă de bărbatul ei că e prea prea. Prea frumos, prea bogat, prea atent, prea inteligent, prea delicat, prea înalt, prea puternic etc. Ce ne face să fim nemulţumite de ei? Tocmai acel model pe care ni l-am format şi ni l-am întipărit în minte, preconceput şi de la care nu vrem să facem nicio abatere.

Ciudat este însă faptul că la începutul unei relaţii niciuna dintre abaterile de la modelul “propus” nu sunt observabile. Nu le vedem, nu vrem sau pur şi simplu nu putem să le vedem. E drept că fiecare face un mic efort la început – să arate mai bine, să se poarte mai bine şi mai frumos, dar baza e cam aceeaşi. Aspectele care nu au cum să se mai schimbe pentru că ţin de formarea noastră iniţială, deşi sunt neluate în seamă la început, încep să apară treptat, unul câte unul, după prima ceartă, după primul nor apărut între noi.

Întrebarea ar fi: “Eşti sigură că ai putea fi fericită cu modelul creat de tine?”. În cazul ideal că ai găsi un bărbat care să arate exact ca acel model creat de tine, oare nu i-ai găsi şi aceluia, la un moment dat, oarece neajunsuri?

Spunem că oamenii nu se schimbă, nu îşi mai modifică paternul relaţional iniţial dar, pe de altă parte, cu toţii suntem într-o permanenţă schimbare şi transformare. Tu cea din momentul acesta nu vei mai fi la fel cu cea de mâine sau poimâine. Chiar şi impresia lăsată de rândurile pe care le citeşti acum se va schimba peste o zi sau o săptămână. Tot ce ai de făcut e să accepţi aceste schimbări şi transformări, să înţelegi că fac parte din cursul vieţii şi să le laşi să se întâmple. Şi la fel şi cu el. S-ar putea să nu se schimbe aşa cum îţi doreşti tu, dar de schimbat se va schimba şi el în timp. În bine sau în rău; sub o formă sau alta.

Înainte de a te implica într-o relaţie, de a găsi un partener de viaţă, gândeşte-te bine ce aşteptări ai de la el, ce anume vrei să aducă în viaţa ta. Dacă aşteptările tale sunt realiste şi de bun simţ, tot ce îţi mai rămâne de făcut e să le probezi o perioadă de timp înainte de a face un pas şi mai important în noua ta relaţie. Însă nu te amăgi că ai să îl poţi schimba cu dragostea ta.

Te-ai gândit vreodată că şi el, bărbatul obişnuit, şi-ar dori o femeie perfectă? Aşa, în accepţiunea lui, cu sâni mari, cu şolduri ample, suplă, cu par bogat şi buze senzuale, gata oricând să facă dragoste, libertină, deschisă, cochetă, delicată, atentă bună gospodină şi mamă, iubită, prietenă, substitut de mamă pentru el etc. Tu crezi că poţi îndeplini toate dorinţele şi aşteptările lui? că nu l-ai dezamăgit sau nu o sa-l dezamăgeşti niciodată?

E corect să te aştepţi ca el să fie bărbatul perfect atâta timp cât tu nu ai cum să fii femeia perfectă? Nu e nevoie să te gândeşti că viaţa e plină de compromisuri, să laşi umerii în jos şi să accepţi orice fel de bărbat, numai pentru a nu fi singură. Tot ce ai de făcut este să îţi găseşti un partener şi să îţi acorzi suficient timp pentru a-l cunoaşte. Atâta timp cât te gândeşti la el ca la prinţul călare pe cal alb, care vine să te salveze din propria viaţă, care să ia locul tatălui pe care nu l-ai avut sau să fie opusul unui tată rău sau insuficient, care să fie altceva decât el însuşi, nu ai să reuşeşti să ai o relaţie durabilă şi realistă.

Fii sinceră cu tine şi cu el, evaluează-ţi toate plusurile dar şi minusurile şi vezi relaţia ca pe o afacere echitabilă: atât cât oferi, atât vei primi în schimb.


1 comentariu

  1. Cristina spune:

    Superb articolul,absolut superb! Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: